AWI hegesztés - Profix Kft - Minden ami szerkezet lakatosság és ipari karbantartás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Termékeink
Saválló acélok és alumínium hegesztés

AWI hegesztés alapelve

Az awi hegesztés, vagyis az argonvédőgázas, wolfrámelektródás ívhegesztés tiszta, jó minőségű hegesztést biztosít, ahol nem termelődik salakanyag, és így nem kerülhet a varratfémbe, emiatt nincs szükségtisztításra. AWI hegesztés esetén a wolfram elektród és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül. Olyan esetekben alkalmazzák ahol nagyon fontos a hegesztés tisztasága, hibátlansága, mint pl rozsdamentes acélötvözeteknél, így az awi hegesztés gépeit rendszeresen használja a vegyipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar valamint épületgépészeti kivitelezésben.

A saválló hegesztés inverteres-technológiával működnek. IGBT elemekkel, Az egyenirányított áramból a készülék 20kHz-es nagyfrekvenciás váltóáramot állít elő. Ezt a kimenő ferritmagos transzformátor és az utána kapcsolt egyenirányító alakítja megfelelő feszültségű hegesztőárammá. A zárt szabályzó kör biztosítja a beállított értékek nagy stabilitását. Az elektronikus fojtó folyamatos szabályozással lehetővé teszi minden fajta hegesztési követelményeknek az optimális beállítását.
Az inverter technológia biztosítja a kimeneti feszültség stabilitását, ha áramingadozás történik, vagy az ívhossz változik, azáltal hogy a gyújtóív önállóan állítható és a hegesztés stabil marad.
Ez a technológia magas hatékonyságot és energia takarékosságot biztosít.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz