AWI hegesztés - Profix Kft - Minden ami szerkezet lakatosság, ipari karbantartás és forgácsolás

Tartalomhoz ugrás
Saválló acélok és alumínium hegesztés

AWI hegesztés alapelve

Az awi hegesztés, vagyis az argonvédőgázas, wolfrámelektródás ívhegesztés tiszta, jó minőségű hegesztést biztosít, ahol nem termelődik salakanyag, és így nem kerülhet a varratfémbe, emiatt nincs szükségtisztításra. AWI hegesztés esetén a wolfram elektród és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül. Olyan esetekben alkalmazzák ahol nagyon fontos a hegesztés tisztasága, hibátlansága, mint pl rozsdamentes acélötvözeteknél, így az awi hegesztés gépeit rendszeresen használja a vegyipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar valamint épületgépészeti kivitelezésben.

A saválló hegesztés inverteres-technológiával működnek. IGBT elemekkel, Az egyenirányított áramból a készülék 20kHz-es nagyfrekvenciás váltóáramot állít elő. Ezt a kimenő ferritmagos transzformátor és az utána kapcsolt egyenirányító alakítja megfelelő feszültségű hegesztőárammá. A zárt szabályzó kör biztosítja a beállított értékek nagy stabilitását. Az elektronikus fojtó folyamatos szabályozással lehetővé teszi minden fajta hegesztési követelményeknek az optimális beállítását.
Az inverter technológia biztosítja a kimeneti feszültség stabilitását, ha áramingadozás történik, vagy az ívhossz változik, azáltal hogy a gyújtóív önállóan állítható és a hegesztés stabil marad.
Ez a technológia magas hatékonyságot és energia takarékosságot biztosít.

Vissza a tartalomhoz